fbpx

Nobelgymnasiet

– Yrkeslärare

Nobelgymnasiet söker yrkeslärare!

Välkommen till Nobelgymnasiet – Värmlands största yrkesgymnasium! Här blir eleverna anställningsbara, högskoleklara och oslagbara. Vi är en skola med yrkeskompetenser på hög nivå och har ett nära samarbete med yrkesbranschen. Här ger vi eleverna förutsättningar att göra positiva val, nå goda studieresultat och få ökade möjligheter till inflytande över sina liv. Ett hållbart lärande helt enkelt.

Nu växer El- och energiprogrammet och vi söker därför 1-2 yrkeslärare inom elteknik och/eller automationsteknik till vårt program.

Arbetsuppgifter

Som lärare ingår i arbetsuppgifterna att planera, genomföra och följa upp undervisning i praktiska yrkesämnen. Du kommer också att följa upp den arbetsplatsförlagd utbildningen (apl). Du är mentor för en klass där du följer studieresultat, individuella behov och har kontakt med vårdnadshavare.

Just nu är vi ett utvecklingsskede av programmet där du förväntas bidra aktivt. Vi har ett växande antal elever som vill gå vår utbildning vilket kräver att vi tillsammans ska bygga ut vår undervisning i verkstaden, ta fram fler praktiska övningar och jobba mer utåtriktat mot vår bransch.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigna kunskaper från elbranschen kombinerat med goda ledaregenskaper. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet och att du har relevant erfarenheter inom något av områdena elteknik, automation, styr och regler eller som industrielektriker.

Du kan vara behörig yrkeslärare. Är du inte det erbjuder vi en plan för behörighetsgivande studier. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt, ett genuint intresse för ungdomar och en förståelse för människors olika förutsättningar och behov.

Att arbeta i en skola är ett lagarbete där alla bidrar och delar erfarenheter med varandra inom hela arbetslaget och på skolan. Du kan därför jobba både självständigt och tillsammans med dina kollegor. Du tar initiativ och drivs av att utveckla vår utbildning efter branschens behov. Du är flexibel, van vid problemlösning och har en god förmåga att planera, organisera och administrera ditt arbete. Du behöver ha grundläggande digitala kunskaper för att trivas och vara bekväm i det dagliga arbetet.

Vi kommer att ha intervjuer/urval löpande så skicka in din ansökan snarast.

Om Karlstads kommun
Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.

 • Anställningsform Tillsvidareanställning
 • Anställningens omfattning Heltid
 • Tillträde Enligt överenskommelse
 • Löneform Månadslön
 • Antal lediga befattningar 1
 • Sysselsättningsgrad 100%
 • Ort Karlstad
 • Län Värmlands län
 • Land Sverige
 • Referensnummer
 • Kontakt
 • Malin Lindquist Skogar, 054-5402986
 • Publicerat 2023-11-27
 • Sista ansökningsdag 2023-12-10

Kontaktperson: Malin Lindquist Skogar
Telefon: 054-5402986
E-post: malin.lindquist.skogar@karlstad.se